Leverans inom Göteborg!

5 hållbara shoppingtips för Göteborg

|19/12, 2022

5 hållbara shoppingtips för Göteborg

5 hållbara shoppingtips för Göteborg

När du ska handla i Göteborg finns det många hållbara alternativ att välja mellan. Här är fem tips på hur du kan handla hållbart i staden:

  1. Välj andra hand i första hand. Second hand-butiker är ett bra alternativ för de som vill handla hållbart, eftersom du kan hitta unika föremål och samtidigt bidra till att återanvända produkter istället för att köpa nya. Du kan till exempel besöka Göteborgs Stadsmission eller den lokala loppisen. Myrorna och lokala second hand-butiker finns det många utav i Haga.

  2. Skapa bevakningar på Facebook Markets och Blocket. Med lite planering kan du köpa nästan allt du behöver online, det blir ofta billigare och är klimatsmart. Så skapa bevakningar på de sakerna just du behöver för att få en notis när någon säljer det. 

  3. Handla hos butiker som säljer hållbart producerade produkter. Det finns många butiker i Göteborg som säljer hållbart producerade produkter, som till exempel biologiskt odlade livsmedel, ekologiska kläder och miljövänliga hushållsprodukter. Du kan till exempel besöka Ekobutiken i Majorna eller Naturna i Linnéstaden.

  4. Kolla efter miljömärkningar. När du handlar kan det vara bra att titta efter miljömärkningar, som till exempel Svanen, Bra Miljöval eller KRAV. Dessa märkningar visar att produkten är hållbart producerad och kan vara ett bra alternativ för de som vill handla hållbart.

  5. Välj lokalt producerade produkter. Genom att välja lokalt producerade produkter kan du bidra till att stödja lokala företag och samtidigt minimera transportavståndet för produkterna. Du kan till exempel handla hos lokala producenter på en bondgårdsbutik eller på marknader i Göteborg.

Genom att välja hållbara alternativ kan du bidra till en mer hållbar värld och miljö. Det ska vara enkelt att leva hållbart så tipsa dina vänner om listan :)