• Smart för både plånboken och miljön!
Fri trottoarleverans i Göteborg!

5 punkter att tänka på när du letar efter din nya soffa

|26/03, 2022

Det är inte lätt att få till ett lyckat köp av soffa med alla olika valmöjligheter som existerar där ute. Det är allt från vilken typ av soffa du vill ha till att välja mellan alla olika färger som finns. Om ni har barn i hushållet vill ni också ha en som passar er livsstil och som tilltalar alla i familjen. Kanske är du också ute efter en billig soffa men vill samtidigt inte göra avkall på kvalitet eller riskera att köpa en soffa som bidragit till en massa onödiga koldioxidutsläpp. Vilka kriterier som än är viktiga för dig i jakten på din nya soffa vet vi att det inte är ett lätt val. Som tur är har vi på Sofly gjort en liten snabb guide för dig som letar efter din nya soffa. Några få enkla steg som är avsedda att hjälpa dig i din jakt på din nya soffa

5. Pris
Som med dom flesta val när det kommer till att köpa något nytt är det bra att bestämma sig för en budget. Billiga soffor behöver absolut inte betyda att du gör avkall på kvalitet, komfort eller storlek. Flera möbeltillverkare producerar idag både prisvärda och billiga soffor. Men det kan vara skönt att från början veta hur mycket du är villig att lägga på din nya möbel och därefter gå vidare i din soff-jakt. 


4. Placering
I ett rum är soffan ofta den komponent som binder ihop resten av möblemanget. Om soffan ska stå i vardagsrummet kommer det vara den naturliga samlingsplatsen för alla dina tillställningar. Det är här allt möjligt sker, från att världspolitiken diskuteras, hurrandet till VM-matcherna äger rum och till att födelsedagar firas. Av dessa anledningar kan det därför vara en bra idé att tänka ut rätt plats, rätt vinkel och rätt utrymme för soffan innan du ger dig ut för att shoppa. Ska soffan överblicka resten av rummet eller ska den kanske skärma av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum? Om soffan ska stå i ett gästrum och samtidigt tjäna som säng behöver du en bäddsoffa. En viktig möbel förtjänar med andra ord en viktig plats i ditt hem och en hel del eftertanke. Ge din nya soffa utrymme att ta plats och sätta sin prägel på ditt hem!

3. Stil
Nästa punkt att tänka på är hur väl din soffa passar in i med dina andra möbler i rummet den ska stå i. Kanske passar det bättre med en klassisk soffa eller en mer modern? Vilka olika nyanser har du just nu och vilka skulle du vilja ha? Kanske vill du byta stil helt och hållet i ditt hem? Om ni är fler i hemmet vill ni också hitta något som passar era olika smaker. Det är definitivt en bra idé att sikta er in på att köpa en soffa som tilltalar alla i hemmet då ni antagligen kommer spendera mycket tid ihop i möbeln.  

2. Form
Nu när du tänkt ut rätt budget, rätt plats och lyckats hitta något som passar hushållets olika smaker har du kommit närmre ditt mål att hitta den perfekta soffan. Men vilken form vill du egentligen ha på din soffa? Det finns många olika stilar, former och koncept att välja mellan. Du kanske vill ha en större soffgrupp med två 3-sitsiga soffor och en fåtölj, eller så vill du bara ha en liten 2-sitsare som passar i gästrummet i form av en bäddsoffa. Som sagt, det finns en hel del olika stilar, former och modeller att välja mellan. Ett hett tips är tänka över den här biten en del då det antagligen kommer påverka hur mycket du gillar soffan när den väl är på plats hemma. 


1. Den magiska ingrediensen
Det här kanske låter lite flummigt men det absolut viktigaste när det kommer till ditt köp av soffa är den där magiska ingrediensen. I korthet menar vi det där lilla extra du tänker på när det kommer din nya soffa. Har du alltid tänkt på att ha en extremt fluffig soffa? Eller är du ett riktigt partydjur som vill ha plats för 15 personer i din soffa eller vill du ha en som kanske går att plocka bort snabbt för att skapa ett dansgolv? Om du har småbarn hemma som mest är intresserade av att måla sitt nästa mästerverk i din soffa med tomatsås kan det vara bra med en avtagbar klädsel som är lätt att tvätta. Underskatta inte den magiska ingrediensen. Den är med största sannolikhet det absolut viktigaste du ska ta i beaktning när du ska leta efter din nya möbel. Din magiska ingrediens kommer antagligen innebära att du får göra avkall på något av dina kriterier och få dig att välja bort några potentiella kandidater i din jämförelse av soffor.  Du vill inte stå där tre månader senare  med 10 gäster som inte har en sittplats på din nästa tillställning eller när dina mycket bekväma soffor i den där snygga ljusa färgen målats i regnbågens alla färger av din 10-månaders bäbis. Var ska jag leta?Vi på Sofly har som alltid ett brett sortiment av soffor i olika färger, former, prisklasser och av många olika tillverkare.  Allt på samma plats! Hos oss kan du hitta den där modellen som finns hos det där kända möbelhuset och ofta till en summa motsvarande bara 30% av originalpriset. Du får med andra ord en billig soffa, i toppskick och som samtidigt kommer med fri leverans till din dörr, allt med några enkla klick! Du hittar till webshoppen här. Vi hoppas att du med denna guiden ökar dina chanser till ett lyckat köp av soffa! Du är alltid välkommen att kontakta oss för alla dina soff-relaterade frågor!