• Smart för både plånboken och miljön!
Fri trottoarleverans i Göteborg!

5 slutsater från raporten andra hand i första hand

|19/12, 2022

5 slutsater från raporten andra hand i första hand

5 slutsater från raporten andra hand i första hand

I Naturskyddsföreningens rapport "Andra hand i första hand" finns det många fördelar med att köpa en begagnad soffa:

  1. Minskar belastningen på miljön: Genom att återanvända en soffa istället för att köpa en ny kan du minska belastningen på miljön, eftersom det inte krävs lika mycket råvaror och energi för att tillverka en begagnad soffa.

  2. Sparar pengar: En begagnad soffa kan ofta vara billigare än en ny soffa, så du kan spara pengar genom att köpa en begagnad soffa.

  3. Bevarar naturresurser: Genom att återanvända en soffa kan du bidra till att bevara naturresurser, eftersom det inte krävs lika mycket råvaror för att tillverka en begagnad soffa.

  4. Unika föremål: Genom att köpa en begagnad soffa kan du hitta unika föremål som inte går att hitta i butikerna, vilket kan vara ett bra alternativ för de som gillar att inreda med personliga föremål.

  5. Stödjer lokala företag: Genom att köpa en begagnad soffa från en second hand-butik eller en loppis kan du bidra till att stödja lokala företag och handeln i din region.

I Soflys fall så har vi räknat på det och kommit fram till att 1 ny soffa är = 15 Sofly soffor baserat på miljöpåverkan!