• Smart för både plånboken och miljön!
Fri trottoarleverans i Göteborg!

7 tips på hur du förlänger livskvalitén på din soffa

|16/04, 2023

7 tips på hur du förlänger livskvalitén på din soffa

7 tips på hur du förlänger livskvalitén på din soffa

Att hålla en soffa i gott skick kräver en kombination av regelbunden rengöring och underhåll. Här är några tips för att hålla din soffa levande:

  1. Placera soffan på rätt ställe: Undvik att placera din soffa i direkt solljus eller nära en värmekälla, eftersom detta kan skada och bleka tyget samt försämra dess kvalitet över tid
  2. Rengör regelbundet: Dammsug soffan regelbundet med en mjuk borste eller dammsugare med ett borstverktyg för att avlägsna smuts och damm som kan skada tyget. Detta är särskilt viktigt om du har husdjur.
  3. Tvätta dynorna: Om dina soffdynor är löstagbara, tvätta dem regelbundet enligt tillverkarens instruktioner. Detta hjälper till att hålla dem fräscha och rena.

  4. Använd en möbeltvätt: Använd en lämplig möbeltvätt för att ta bort fläckar och smuts från soffan, när det uppstår. Testa alltid tvätten på en dold plats först för att se till att den inte skadar materialet.

  5. Rengör snabbt: Om något spill på soffan, rengör det så snabbt som möjligt. Ju längre du väntar, desto svårare kan det vara att ta bort fläcken.

  6. Vänd dynorna: För att undvika ojämn slitage, vänd dynorna på soffan regelbundet. Detta hjälper till att fördela vikten och hålla soffan jämn.

  7. Undvik att hoppa eller klättra på soffan: Att hoppa eller stå på soffan kan skada både soffan och dess fjädringssystem. Försök att undvika att göra detta.

Genom att ta hand om din soffa regelbundet och undvika att utsätta den för onödig slitage, kan du förlänga dess livslängd och hålla den levande och bekväm i många år framöver.