Leverans inom Göteborg!

"Det här är the grind Shahin!"

|17/12, 2021

"Det här är the grind Shahin!"

Jag vet inte riktigt hur ofta, på vilket sätt eller vad jag ska skriva. Men jag vet att jag vill börja berätta om vad jag och Dino Husidic håller på med på Sofly Ab, jag börjar smått med det här.


Lång historia kort så säljer vi soffor på Sofly.


⚫ Idag, efter att jag slutat mitt jobb jag har på dagtid, hade vi först ett möte som drog över tiden.


⚫ Efter det åkte vi mot vårt lager för att lasta in en soffa vi skulle leverera. På plats märker vi att elen till bakgavellyften är helt död. Jag och Dino kan (kombinerat) lika mycket om bilar som en femåring kan om astrofysik (no offence alla femåringar som läser det här).


⚫Som tur var befann sig en av Dinos vänner, som råkar vara bilmekaniker, fem minuter ifrån oss. Han upptäckte och fixade problemet på direkten. Oerhört glada åkte vi mot vår första leverans.


⚫ På väg dit kom vi på att vi mitt i vårt exalterade tillstånd hade glömt våra verktyg så vi fick vända tillbaka och hämta dom.


⚫ En halvtimma sena på plats i lägenheten märker vi att soffan absolut inte kommer komma in. Vi bestämmer oss för att skruva av benen (vilket vi ganska ofta får göra för att komma in i lägenheter med soffor). Vinnarskallar som vi båda är så gör vi det till en tävling och jag lyckades få av mina två soffben först och får numera titulera mig själv som "Soffbärare nr.1". En mycket ärofylld och glamorös titel att inneha på Sofly.


⚫ Efter ett tags trixande och vinklande (och bortskruvande av en dörr) får vi erkänna oss själva besegrade, den här soffan, lägenheten och dörröppningen var helt enkelt inte gjorda för varandra. Vi bär ner soffan, skruvar på dörren vi skruvat av och beger oss iväg.


⚫ Innan vi fick åka hem till våra sängar som väntade på oss skulle vi dock skicka iväg en matta en kund hade köpt av oss. Jag gick in på ställe efter ställe och försökte skicka det här paketet.

-Tyvärr, vi har stängt postavdelningen.

-Tyvärr, vi kan inte skriva ut postförsändelser, du måste boka det online.


För varje gång jag kom tillbaka med paketet till bilen skrattade Dino bara mer och mer. Efter x antal DHL och Schenker-utlämningsställen fick vi även här erkänna oss själva besegrade.


⚫ På väg hem i den mörka göteborgsnatten så började vi skratta åt hela situationen och alla turer vi tagit med både soffan och den här mattan som låg mellan oss i förarhytten och blängde på oss. Dino fortsatte skratta och sa "Det här är the grind Shahin!".


Vi är verkligen mitt i The grind och ofta känns det som att motgångarna avlöser varandra som på rullande band. Men vi har riktigt kul och vi lär oss extremt mycket.


Det enda syftet jag har med att skriva det här är att jag vill börja dela med mig av det vi håller på med och att jag måste börja någonstans. Samt att jag kände att jag ville ha en minnesbild av dagens utmaningar och kunna skratta åt det om några år.

Här är Shahins Linkedin-post: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6877349678501965824/