Leverans inom Göteborg!

Köp andra hand – gör en skillnad för miljön och spara pengar samtidigt

|26/12, 2022

Köp andra hand – gör en skillnad för miljön och spara pengar samtidigt

Köp andra hand – gör en skillnad för miljön och spara pengar samtidigt

Naturskyddsföreningen har nyligen släppt en rapport som visar att vi måste ändra vår inställning till att återanvända och köpa begagnade produkter i första hand. Detta är något som la grunden till Soflys start, hur ska vi underlätta och göra det enklare för fler att välja andra hand i första hand när det kommer till heminredning? 

Enligt rapporten är andra hand den mest hållbara lösningen i de flesta fall, eftersom det minskar belastningen på miljön genom att det inte krävs lika mycket resurser för att tillverka nya produkter. Det innebär att vi kan spara på energi, vatten och råmaterial, samtidigt som vi kan minska utsläppen av koldioxid och andra skadliga ämnen.

Men det handlar inte bara om miljön. Att köpa begagnade produkter kan också vara ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ, eftersom det ofta är billigare än att köpa nya varor. Dessutom kan det vara en bra möjlighet att hitta unika och ovanliga saker som kan ge en personlig touch till hemmet.

Så nästa gång du är på jakt efter något nytt, tänk på att kolla om det finns något som du kan köpa andra hand i stället. På så sätt kan du bidra till ett mer hållbart samhälle och samtidigt spara pengar. Och om du redan är en återbruksentusiast, fortsätt att sprida budskapet och inspirera andra att göra samma sak. Tillsammans kan vi göra en stor skillnad. 

Vi finns i Göteborg och är experter på hållbart, enkelt och fräscha soffor. Bonus är att vi också erbjuder fri hemleverans inom Göteborg!

Följ vår resa på instagram: https://www.instagram.com/soflyab/ gilla och tipsa gärna om oss det gör oss riktigt glada! :) 

Här hittar ni hela rapporten: https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/rapport-andra-hand-i-forsta-hand/