Leverans inom Göteborg!

Lista: De 8 bästa sätten att köpa begagnat i Göteborg

|18/03, 2022

8 bästa sätten att köpa begagnade möbler i Göteborg

Hur fyndar man egentligen begagnade möbler i Göteborg? Vilka butiker finns det och vilka är bäst på att ge möbler andra chansen? Vi presenterar nedan vår lista över dom bästa sätten att handla begagnade möbler i Göteborg.

8. Myrorna second hand - Betyg på Google maps: 2.0 - 4.3 (flera olika butiker)
Myrorna är först ut på vår lista och med lite ojämna betyg för deras olika butiker hamnar dom på en åttondeplats. Dom har inte ett super stort utbud av begagnade möbler vilket också drar ner betyget lite. Myrorna får också plus för att dom sysslar med individbaserad arbetsträning för människor som står långt ifrån arbetslivet och dessutom att dom arbetar med internationellt utvecklingssamarbete


7. Holmens marknad - Betyg på Google maps: 3.5
Holmens marknad har funnits i Göteborg sedan urminnes tider och med den långa erfarenheten dom har av att sälja begagnat, är dom en aktör man kan lita på. Dom stora lokalerna skapar en härlig miljö att shoppa i. Utbudet bjuder på allt möjligt från små porslingsfigurer till begagnade kontorsmöbler. Detta tillsammans med ett betyg på Google maps på 3.5 ger Holmens marknad en sjundeplats på vår lista. 

6. Blocket 
En självklar aktör för dig som letar begagnat, från södra Sverige till nordligaste Norrland, här kan du söka på det mesta och fynda vintage. Lite tråkig design som hänger kvar sen 90-talet vilket gör att Blocket hamnar på en sjätteplats


5. Facebook Marketplace
Facebook Marketplace har vuxit fram som en seriös utmanare till Blocket med sin möjlighet för annonsörer att lägga in samtliga objekt utan extra kostnad. Här kan du fynda vintage och alla olika slags begagnade möbler.

4. Röda korsets secondhandbutiker - Betyg på Google maps: 3.0 - 4.5 (flera olika butiker)
En välgörenhetsorganisation som står för internationell solidaritet vilket vi gillar. Ett flertal olika välsorterade second hand butiker att välja mellan där du kan fynda prylar för hela hemmet. Dom finns i olika områden och har allt från antika möbler till sociala projekt i sin arsenal. Vi är trygga med att låta Röda korsets secondhandbutiker hamna på vår fjärdeplats. 

3. Erikshjälpen second hand - Betyg på Google maps: 4.1 - 4.6 (flera olika butiker)Välsorterat sortiment, ett flertal olika butiker utspridda över Göteborg gör att Erikshjälpens butiker är lätt-tillgängliga för många. Det Erikshjälpen hade kunnat bli bättre på är att erbjuda tider då dom har öppet vilket lämnar lite att önska för tillfället.

2. Majornas saker från förr - Betyg på Google maps: 4.1Möbler, prylar och inredning från som ständigt fylls på. Denna butiken hittar du vid Mariaplan vilket erbjuder goda möjligheter att ta en pizza eller sätta dig vid Plaskedammen när du är klar med ditt shoppande.

1. Sofly - Betyg på Google maps: 5.0
Extremt ödmjukt lägger vi oss själva på första plats. Men vi kan också förklara varför. Vår idé är enkel. Vi tvättar grundligt alla möbler vi får in och reparerar eventuella skavanker. Detta garanterar att det är en hel och ren begagnad möbel du får hem och som dessutom luktar gott!. Med andra ord ett klimatsmart, ekonomiskt och fräscht alternativ. Det hittar du ingenstans i Göteborg. 

Vi vill tro att vårt femstjärniga kundbetyg talar för sig självt. Vi är bara nöjda om dom som väljer att köpa en möbel hos oss är nöjda. Vi erbjuder fri leverans över hela Göteborg vilket också gör att du slipper ordna med dragkrok, lastbil och allt det andra som ska fixas när man ska transportera hem större möbler. 

Inte nog med det, vi löser också biten med dina gamla möbler. Lämna dom i tryggt förvar hos Sofly. Låt oss rengöra, fotografera och annonsera möblerna åt dig så får du en summa pengar insatta på ditt bankkonto när vi fått sålt dom.

Ta gärna en titt i vår webshopp (klicka här) och följ oss på Instagram (klicka här) för att hålla koll på allt vi lägger ut. 
Det var allt för oss denna gången! Vi hoppas att du hittar härliga begagnade möbler vart du än vänder dig. 
Massa kärlek
Team Sofly