Leverans inom Göteborg!

Sofly goes viral på Linkedin

|11/11, 2021

Sofly goes viral på Linkedin

Hur började Sofly?

Senad Santic skrev ett inlägg på Linkedin där han berättar om starten för Sofly som blev viralt, inlägget har hittills fått över 170 000 visningar och 1 600 gilla-markeringar. 

Ni som har varit uppmärksamma och klickat er runt på vår hemsida har säkert lagt märke till Dinos superkraft: Kan flyga. Här berättar Dino om hur Sofly fick luft under vingarna med egna ord och kort om hans bakgrund som pilot. 

Hej! Innan Sofly tog fart så jobbade jag som pilot för SAS, det var min barndomsdröm att bli pilot. Jag minns att jag som grabb åkte ut till Landvetter flygplats och bad om att få gå in i terminalen, utan en biljett, för att titta på hur flygplanen startade och landade. Säkerhetspersonalen var schysst och lät mig passera. 

Att flyga är en häftig känsla. Jag har under min tid som pilot jobbat som instruktör, flugit frakt, släppt fallskärmshoppare och de senaste 5 åren som pilot för SAS. 

Efter mer än 10 år i flygbranschen så trodde jag att jag satt säkert, ja i den bemärkelsen att jag nog inte får sparken när nästa finanskris, krig eller vulkanutbrott slår till. För kriser kommer alltid. 

Jag hade så fel.

När Covid-19 Pandemin slog till upphörde i princip allt resande. Dags att tänka om, vad kan jag göra nu? Vilka möjligheter har jag? Mitt första steg landade i att lära mig något nytt och eftersom jag gillar kommunikation och marknadsföring så började jag studera på Sälj & Marknadshögskolan i Göteborg till Digital Marknadsförare. 

Nästa steg? Sofly med min vapendragare Shahin

Vi behöver tänka på vår miljö, våra val gör skillnad men ibland kan det kännas jobbigt och krångligt. Det ska vara enkelt att göra smarta val och vår heminredning är en bortglömd miljöbov - Sofly till räddningen! Att både sälja sin begagnade soffa och köpa en ny soffa är oftast jobbigt och tar tid. Det är här vi ser möjligheten att skapa en plattform för cirkulär ekonomi där alla vinner på det. 

Visste du att Sofly är en lek med orden "Soffa" och "Fly" som ett flygbolag fast enkelt, fräscht och hållbart. 

För den som vill se inlägget på Linkedin, klicka här:

"This is my life-long friend Dino Husidic. Imagine being a pilot your entire adult life, and then one day, a global virus pandemic takes that away from you.

Feelings of bitterness, and frustration would perhaps be a natural reaction.
 
What I love about Dino’s mindset, is that he didn’t feel sorry for himself, rather he immediately accepted his fate and started thinking.. Ok what can I do that’s of value for people, that can help me make a new living.

The result was Sofly. A service that comes to your house to pick up your unwanted sofa, cleans it up, sells it to someone that wants it, and then splits the money with you.

For now they only operate in the Gothenburg region but will soon expand into the Stockholm area.

As simple as that! Convenient and environmentally friendly.

"When life gives you lemons, make lemonade".

Support Dino’s journey by following Sofly on Instagram and recommending his service to your friends.. https://lnkd.in/euiKjrFQ

If you want to go the extra mile of support, please share this here on LinkedIn. Dino would appreciate it :)

#entrepreneurship #attitude

https://www.linkedin.com/posts/senad-santic_entrepreneurship-attitude-activity-6861286775860580353-btic