• Smart för både plånboken och miljön!
Fri trottoarleverans i Göteborg!

Tips: Vad ska jag göra med min gamla soffa?

|13/04, 2023

Tips: Vad ska jag göra med min gamla soffa?

Vad ska jag göra med min gamla soffa?

Det finns flera alternativ för vad Du kan göra med din gamla soffa istället för att bara slänga den:

  • Sälj soffan: Om soffan fortfarande är i fint skick och du inte längre vill ha den kan du försöka sälja den. Det finns olika plattformar online där du kan annonsera för att sälja din soffa. Ett förslag som vi tycker är bra, är att du säljer den via Sofly AB, vill du veta mer och läsa om processen, klicka här: https://soflyab.se/sofly-processen.
    Har du redan bestämt dig för att du vill sälja din soffa, tveka inte på att kontakta Sofly eller kolla in denna länk för att komma till Sofly ABs sälj-formulär: https://soflyab.se/salj-med-sofly

  • Donera soffan: Om soffan är i bra skick kan du donera den till en välgörenhetsorganisation, det finns flera organisationer som accepterar möbeldonationer och ger dem vidare till behövande. På så sätt kan du hjälpa andra samtidigt som du gör dig av med din soffa. Kolla med lokala välgörenhetsorganisationer eller second-hand butiker i din närhet.

  • Återvinn soffan: Om soffan inte längre är i användbart skick kan du återvinna den. Kontakta din kommun eller sophämtningstjänst för att höra om det finns några specifika riktlinjer eller platser där du kan lämna din soffa för återvinning.

  • Återanvänd soffan: Om du är kreativ kan du återanvända delar av soffan för andra ändamål. Till exempel kan du använda stoppningen för att fylla kuddar eller bäddmadrasser.

Oavsett vad du väljer att göra med din gamla soffa, se till att det görs på ett hållbart sätt för att minimera dess negativa inverkan på miljön.