• Smart för både plånboken och miljön!
Fri trottoarleverans i Göteborg!

Vad brinner du för? SOFLY

|1/01, 2022

Vad brinner du för? SOFLY

Den här bilden är på Mustapha Timir, VD och grundare av Fastighetssupport men också min vän sen 20 år tillbaka.

Mustapha har ett fantastiskt stort driv, ett stort hjärta och har världens kanske mest unika lay-ups på basketplanen. Jag trodde att vi skulle ha en helt vanlig vänskaplig lunch och att jag skulle få en möjlighet att ställa lite allmänna frågor om företagande till Mustapha.

Men det dröjde inte mer än fem minuter innan Mustapha ställde mig mot väggen: Shahin, vad brinner du för? Tror du att Sofly kan flyga? I så fall måste du satsa 100%! Det finns inget annat alternativ.

Mustapha gjorde det också klart för mig att han inte menade att det tvunget var Sofly jag skulle satsa på. Om socialt arbete var det jag brann mest för var det DET jag skulle satsa på, men att jag måste bestämma mig för ett utav dom.

Boken Eseentialism av författaren Greg McKeown kan med en mening förkortas till “Essentialism is defined as the consistent and focused pursuit of less but better.”.

När Mustapha och jag satt där och pratade om allt från att satsa fullt ut på en sak, gamla minnen från Majorna och doppade vårt bröd i kycklinggrytan ekade orden om essentialism i bakhuvudet på mig.

Jag gick hem och tog mig en rejäl funderare och pratade med Dino Husidic om våra planer för Sofly Ab. Jag visste hela tiden vad jag skulle landa i, men jag behövde tid för att processa det hela. Tillslut landade jag i ett beslut och gick och pratade med min chef på Socialtjänsten och ansökte om tjänstledighet i sex månader och blev beviljad det.

Så om nästan exakt två månader, den 1e mars, går jag över på heltid till att jobba med Sofly!

Jag trodde att jag skulle känna mig överlycklig i samma sekund som jag fick reda på att jag hade blivit beviljad tjänstledigheten. Men helt ärligt så fick jag en stor klump i magen. Jag skulle stå utan en lön i ett halvår och det hade precis blivit allvar.

Men utöver att säga att det var nödvändigt att satsa fullt ut på endast en sak sa Mustapha en till mening som fastnade hos mig: Det ska svida för dig när det går dåligt för Sofly, för det är först då du kommer lägga in en högre växel och anstränga dig till det yttersta för att ni ska lyckas.

Det känns fortfarande läskigt men det känns också väldigt roligt! Att ha lyxen att få vakna på morgnarna och bara behöva tänka på Sofly. Inte hur jag ska lyckas bolla ett heltidsjobb med leveranser, bokföring, marknadsföring, affärsutveckling osv osv.

Nu ligger fokus på att planera för hur det halvåret ska spenderas på bästa sätt och att Sofly ska hinna växa så pass mycket att jag ska inte ska behöva gå tillbaka till mitt gamla jobb när tjänstledigheten är slut.

Har du gått en liknande väg och varit i samma skor som jag är i nu? Jag tar mer än gärna emot tips på hur det här halvåret ska bli så givande som möjligt!

Mustapha Timir, stort tack! Jag vet inte hur lång tid det hade dröjt innan jag hade gjort det här om du inte hade levererat ditt budskap till mig på det sätt du gjorde.

Länk till Linkedin: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6882226744221306880/